Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai.
Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Nama kuih ini memang unik. Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. Kuih ini enak dimakan begitu sahaja atau boleh juga dicicah dengan sambal ikan bilis, kari ikan dan sebagainya.
Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook.
Kuih ini enak dimakan begitu sahaja atau boleh juga dicicah dengan sambal ikan bilis, kari ikan dan sebagainya. Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Nama kuih ini memang unik. Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook.
400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah.
Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Nama kuih ini memang unik. Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. Kuih ini enak dimakan begitu sahaja atau boleh juga dicicah dengan sambal ikan bilis, kari ikan dan sebagainya. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut;
Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai.
Kuih ini enak dimakan begitu sahaja atau boleh juga dicicah dengan sambal ikan bilis, kari ikan dan sebagainya. Nama kuih ini memang unik. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah. Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook.
Nama kuih ini memang unik. Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. Kuih ini enak dimakan begitu sahaja atau boleh juga dicicah dengan sambal ikan bilis, kari ikan dan sebagainya. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai.
Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Nama kuih ini memang unik. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah.
Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional.
Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Nama kuih ini memang unik. Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Kuih ini enak dimakan begitu sahaja atau boleh juga dicicah dengan sambal ikan bilis, kari ikan dan sebagainya. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional.
Kuih Dangai Kelantan - Resepi Kuih Serabai Lazat Dengan Kuah Durian Wangi - DariDapur.Com. Kuih ini enak dimakan begitu sahaja atau boleh juga dicicah dengan sambal ikan bilis, kari ikan dan sebagainya. Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. Nama kuih ini memang unik. Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini.
Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah.
400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Nama kuih ini memang unik. Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook. Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah.
Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut; Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai. Nama kuih ini memang unik.
Pelbagai lapisan masyarakat sangat menggemari kuih ini. Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional. 400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut;
Resepi ini dikongsikan oleh wan muhammad hafiz satar di laman facebook.
Kuih dangai amat popular di negeri kedah dan merupakan kuih tradisional kedah.
400 g gula pasir (boleh kurangkan kalau nak kurang manis) 100 g tepung pulut;
Kuih tahi itik ini berasal dari kelantan dan ianaya merupakan sejenis kuih tradisional.
Sehingga hari ini, kuih ini tetap mendapat sambutan ramai.
Post Comment
Post a Comment